Bonus: earn extra USD1K a month

Anda boleh tambah income anda bila anda join affiliate program Billionbot

 

Anda hanya perlu share affiliate link dengan kawan anda

 

Bila kawan anda join dan guna billionbot, anda akan terima affiliate commison SETIAP HARI selagi mereka guna billionbot

 

Step 1: Login Mtrading

 

 

 

Step 2: Dapatkan affiliate link anda

  • Scroll ke bahagian “Referral Link”
  • Domain: mtrading.com
  • Language: english
  • Page: registration page
  • Klik “copy to clipboard”
  • Sekarang anda boleh mula share link

 

 

 

 

 

Cara buat 1K USD dengan affiliate

 

Saya dah ajar ramai orang yang berjaya jadi affiliate dan buat income consistent setiap hari…

 

Ini ialah income harian dari salah satu affiliate Billionbot…

 

 

Dia berjaya buat beribu ringgit setiap hari hanya dengan commision dari Billionbot

 

Anda nak dapat income macam ini juga?

 

Untuk berjaya dan buat conssitent income dengan affiliate billionbot, anda mesti promote affiliate link anda

 

Ada 3 phase untuk mula buat affiliate

 

1.Sharing dengan friends and family

 

2. Posting di facebook group

 

3.Buat organic content untuk reach audience lebih besar

 

PHASE 1 : friends & family

Cara buat marketing kepada close circle anda

 

At the start, the best people to share to are close friends and family

 

Anda tak perlu fikir nak sales pun…

 

Just share biasa2 dengan kawan2 bila berjumpa

 

Dulu bila saya Mula buat robot, saya selalu check open trade robot

 

Kawan2 saya pun nampak Dan mereka sendiri yang rasa curious Dan Tanya saya

 

saya pun share Dan tunjuk hasil robot autotrade

 

Saya tunjuk profit Dan explain Cara dapat profit Dari robot auto trade forex

 

kalau ada kawan Dan family berminat, anda just bagi referral link anda Dan guide mereka sign up

 

Dari sini anda boleh Mula kumpul testimony Dan feedback

 

Bila anda berjumpa dengan kawan Dan setup robot, anda boleh bergambar dengan mereka Dan share post di social media anda

 

lebih baik lagi Kalau anda dapat testimony Dan feedback Dari kawan anda yang sudah guna robot Dan dapat profit

 

apa2 yang berkaitan dengan robot anda boleh share di social media 

 

 


 

PHASE 2: Facebook groups

Cara posting di social media groups

 

 

Ini ialah teknik pertama yang saya guna apabila saya mula buat bisnes forex.

 

Saya tidak ada budget untuk bayar ads, so saya buat free marketing di social media.

 

Walaupun teknik ini free, saya berjaya buat 500USD sehari hanya dengan teknik ini

 

Ini contoh daily income yang saya withdraw masa saya rajin post dan pm orang di facebook group…

 

 

 

Best kan?

 

Bayangkan anda pun dapat withdraw USD macam ini

 

Pastikan anda follow step by step dan JANGAN skip mana2 step

 

Di hujung nanti saya akan bagi anda ayat untuk copy dan paste

 

Ini ialah step by step process yang saya buat…

 

 

 

  • Join FB group

 

Cari dan join FB group di mana anda boleh post dan buat sharing

 

Tujuan anda join group ialah untuk share secara jujur pengalaman anda dengan billionbot

 

Bukan untuk hard sales. Nanti saya ajar cara buat ayat soft sales yang boleh buat orang PM anda

 

Saya nasihatkan JANGAN join group yang berkaitan dengan “buat duit”, “kerja sampingan”, cari kerja”

 

Selalunya, group2 macam ini tidak berkualiti dan penuh dengan spam dan iklan orang lain

 

Contoh group yang saya join dulu ialah group Grab driver dan juga group copytrading

 

Group2 macam ni ada banyak engagement dan tidak banyak iklan

 

Kalau group itu berkaitan dengan interest dan hidup anda sendiri lebih baik

 

Contoh kalau anda ialah seorang cikgu, anda boleh cari group cikgu

 

Ini akan membuat sharing anda jadi lebih natural dalam community

 

TASK: sekarang saya nak anda cari dan join 5 FB group

 

 

 

  • Break the ice

 

Setelah join 5 groups, jangan terus spam dan promote. Ini boleh membuat anda kena banned dari group

 

Anda mesti break the ice dulu

 

Pastikan anda baca group rules dan pay attention kepada posting orang lain

 

Cuba tengok jenis2 posting dalam group itu yang membuat engagement tinggi (banyak likes dan comment)

 

Cara untuk break the ice senang:

 

  • Reply kepada posting member lain
  • Reply kepada comment member lain untuk create conversation
  • Post content sendiri, anda boleh share reels, meme, atau cerita yang berkatain dengan group yang anda join. Cuba replicate style posting yang dapat engagement tinggi dalam group tersebut
  • Setiap group berbeza, ada group yang respond kepada post lucu dan gambar. Ada group yang respond kepada text post educational. Anda mesti study group itu dan buat keputusan cara posting terbaik.

 

Saya nasihatkan anda break the ice selama 3 hari dulu untuk kenalkan diri dalam group. Lagi lama lagi bagus

 

TASK: Reply kepada 5 comment dan 5  posting setiap hari selama 3 hari

 

 

 

  • Start Posting

 

Selepas anda break the ice, anda boleh mula soft sell

 

Saya akan ajar cara saya buat…

 

Ada group yang perlu dapat approval dari admin untuk post, dan ada group yang tak perlu approval

 

apa-apa pun, anda nak post anda nampak macma posting biasa dan BUKAN macam iklan or hard sell

 

anda akan post sharing sahaja dan member yang berminat boleh comment PM

 

untuk masa sekarang anda boleh copy and paste content yang saya telah sediakan untuk anda di sini>>> (COMING SOON)

 

Apabila anda sudah join 5 FB group Dan break the ice, anda boleh Mula buat posting

 

Jangan terlalu mengharap dengan video Dan content yang saya sediakan, sebab makin ramai orang join affiliate, makin ramai orang akan guna video sama

 

Anda kena konsisten post ke dalam group.

 

Mungkin anda boleh tukar sikit-sikit copywriting tu.

 

Kalau minggu pertama tiada respon jangan risau.

 

Itu perkara biasa. 

 

Teruskan cari group baru dan terus posting

 

Selain post ini, anda boleh juga buat ayat copywriting anda sendiri Dan guna gambar atau video2 anda sendiri

 

Di lesson seterusnya anda akan belajar cara buat content yang boleh tarik client

 

TASK: try post 3 kali sehari di setiap FB group yang anda join. Ubah ayat copywriting dan posting supaya tidak nampak macam spam

 


 

PHASE 3: Cara buat organic content marketing untuk reach audience lebih besar

 

Dalam phase 3 anda akan beljar cara buat content sendiri untuk reach audience lebih besar

 

Cara ini masih free tapi mengambil lebih banyak masa dan usaha

 

Tapi bila anda berjaya buat teknik ini, anda akan dapat sumber client yang “evergreen” (tidak terputus) dan anda dapat reach lebih ramai orang

First thing anda perlu buat ialah create page untuk personal brand anda

Anda boleh create tiktok, instagram, youtube atau facebook

 

Nasihat saya ialah mula dengan tiktok sebab tiktok senang untuk grow dan reach audience yang besar

 

Kalau anda tak nak tunjuk muka pun tidak apa

 

ada banyak IB yang tak tunjuk muka tapi masih sangat successful

 

Ini contoh affiliate yang tidak tunjuk muka:

 

Tommy Copytrade: @elliottwavetommy

 

Tommy tidak tunju muka, tapi dia masih berjaya sebab dia memberi “value” kepada audience dari segi pengajaran, cerita, strategy, live session, dan lain2…

 

Tommy ialah satu contoh yang kita boleh guna sebagai case study, sebab Tommy ialah master trader juga

 

Dia tarik client untuk register under dia dan untuk copy trade account dia sendiri

 

Kita ambil profile tommy sebagai case study kita dan cuba untuk replicate dan tambah-baikkan

 

Ini profile tommy: TOMMY (@elliottwavetommy) | TikTok

 

3 benda yang kita boleh copy dari profile tommy:

 

  1. Linktree dalam bio
  2. Content simple
  3. Content focus kepada 1 antara 3 benda ini: results, education, or story

 

bagi saya, bila anda apply 3 benda ini pun dah cukup untuk tarik ramai client

 

Kita mula dengan Linktee dalam bio

 

linktree dalam bio ialah “call to action” di profile anda

 

Client akan click link di bio jika mereka berminat untuk dapatkan robot

 

Kita nampak Tommy ada beberapa link dalam linktree

 

Based on my experience, kita nak kurangkan jumlah link dalam bio supaya client yang berminat tidak keliru

 

Untuk perbaiki ini, kita akan buat sebuah simple landing page

 

Bila client click link kita, mereka akan nampak video yang explain pasal billionbot kemudian mereka boleh click link di bio anda untuk PM

 

Straight to the point dan tidak mengelirukan client

 

Cara buat simple landing page dengan website carrd

 

 

Ada 3 part kepada format money tales:

 

  • Part1: Hook

 

Hook ialah ayat pertama di post anda yang dapat menarik perhatian orang di social media. 

 

Pengguna social media scroll laju, ayat pertama dalam posting anda mesti dapat tangkap perhatian mereka.

 

  • Part 2: Story

 

Story adalah cerita hidup anda, life lesson, education, funny story, or anything that can create interest Dan menarik orang untuk engage dengan post anda

 

Anda tak perlu buat posting luar biasa. Sometimes the best story ialah story yang boleh relate to orang ramai

 

Dalam story ini anda akan masukkan soft sell. Nanti saya bagi contoh

 

  • Part 3: Call to action  (CTA)

 

Call to action ialah ayat terakhir yang memberi arahan kepada audience. 

 

Contoh CTA: komen PM untuk info

 

Saya nasihatkan suruh Komen Dan PM sebab komen2 ni akan bagi free exposure Dan boost post anda kepada lebih ramai orang

 

Jangan risau kalau kena kecam dalam Komen

 

Sebab makin banyak orang Komen Dan kecam, makin post itu balik2 keluar di news feed Dan makin ramai orang nampak

 

Dan anda akan dapat free exposure

 

Yang kecam tu biarkan dia kecam sebab Komen dia akan membantu boost post anda supaya selalu keluar ni news feed.

 

Dan bila selalu keluar di news feed, orang yang potensi minat akan nampak

 

In a way, orang yang kecam anda membantu anda dapatkan exposure percuma

 

Inilah rahsia Andrew Tate, Azri Walter, DMA Islam

 

Andrew Tate suka cakap pasal topic controversial supaya jadi viral Dan ramai orang nampak

 

ini contoh posting yang mengabungkan hook, story dan CTA dalam bentuk money tales